Play

The Reports on Sarah and Saleem

Drama over de verregaande politieke gevolgen van een buitenechtelijke affaire tussen een Joodse vrouw en een Palestijnse man.

Tijden & Tickets

In Jeruzalem zijn relaties tussen Palestijnen en Israëlieten niet geoorloofd. Liefde heeft zich echter nog nooit laten weerhouden door een muur. Waar Romeo en Julia alleen te kampen hadden met hun familie, hebben Sarah en Saleem nadat ze een keer samen in het openbaar zijn gespot de veiligheidsdiensten op hun nek. En de complicaties stapelen zich op omdat Sarahs man een hoge pief in het Israëlisch leger is.

Het proces van hoe de overheid keer op keer van invloed is op het persoonlijke leven van de bewoners van Israël en Palestina, en de onmogelijkheid daar aan de politiek te ontsnappen, is een terugkerend thema in het werk van Alayan. De inspiratie voor zijn tweede speelfilm putte hij uit de vele affaires die hij observeerde toen hij in een café in West-Jeruzalem werkte. (ms)

Muayad Alayan, Palestina, 2018, 127 min. Arabisch, Hebreeuws & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maisa Abd Elhadi, Mohammad Eid, Kamel El Basha, Ishai Golan, Bashar Hassuneh.