Play

The Reason I Jump

Intieme documentaire waarin Jerry Rothwell de belevingswereld van niet-sprekende autistische jongeren verbeeldt. Gebaseerd op de bestseller van de dertienjarige Naoki Higashida.

Tijden & Tickets
In 2007 schreef Naoki Higashida uit Japan de bestseller THE REASON I JUMP waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze zintuiglijke wereld te verbeelden. Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen. Jonge mensen die de werkelijkheid op uiteenlopende manieren ervaren en geleerd hebben om zich toch te kunnen uiten, met hulp van vrienden en familie. De rake scènes maken indruk en vallen vaak samen met de woorden van Naoki’s boek. In een maalstroom van gedachten, gevoelens, impulsen en herinneringen beseft hij geleidelijk steeds meer wat zijn autisme voor hem betekent, hoe zijn perceptie verschilt van die van anderen en waarom hij zich gedraagt zoals hij doet.
Jerry Rothwell, VK, 2021, 81 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
MV5 BZWU4 Mm Nj Nm Qt M2 Vk ZS00 ZDQ5 L Thl Nzgt NDQ5 ZTI5 M2 Y1 Nz Ey Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy Mj I3 ND Ay Ng V1 60619ea3332a9