Play

The Quest for Tonewood

Documentaire over de avontuurlijke zoektocht van vioolbouwer Gaspar Borchardt naar het extreem zeldzame hout om het perfecte instrument mee te maken.

Tijden & Tickets

Diep in de bossen van de Balkan zou je stokoude esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Het hout van de bomen heeft het unieke vermogen om geluid te versterken. Met dit magische toonhout kun je een snaarinstrument van onschatbare waarde maken; een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius. Het is de droom van gerenommeerd vioolbouwer Gaspar Borchardt. Hij is vastbesloten om het perfecte instrument te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Stap één? Het zeldzame hout vinden. Een onmogelijke speurtocht gaat van start, waarvoor Gaspar afreist naar de donkere bossen van Bosnië en Herzegovina en zijn oor tegen duizenden boomstammen houdt, in de hoop die ene perfecte boom te treffen.

Hans Lukas Hansen, Nederland, Noorwegen, 2020, 83 min. Engels, Italiaans & Bosnisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gaspar Borchardt, Sibylle Fehr-Borchardt, Janine Jansen, Bojan Tomic..