Play

The Promised Land - Engels ondertiteld

Historisch epos met Mads Mikkelsen als een kapitein die in achttiende-eeuws Denemarken tracht een kolonie te bouwen in het dorre Jutland en daarbij op tegenstand van een meedogenloze vijand stuit. Winnaar van drie European Film Awards.

Tijden & Tickets

1755 – de gepensioneerde legerkapitein Ludvig Kahlen reageert op de oproep van de Deense koning om een agrarische nederzetting te stichten op Jutland. Kahlen, geboren als bastaardzoon van een edelman en een dienstmeid, heeft alleen één voorwaarde: als hij slaagt, eist hij een adellijke titel. Omdat al zijn voorgangers jammerlijk faalden, stemt de regering smalend in met deze eis.

Kahlen denkt de dorre, Jutlandse heide te kunnen bedwingen met een gewas geïmporteerd uit Duitsland: de aardappel. Eenmaal op Jutland treft Kahlen de lokale edelman Frederik de Schinkel die claimt dat het door Kahlen beoogde stuk grond zijn persoonlijk eigendom is. De Schinkel besluit Kahlen op alle mogelijke manier te dwarsbomen en schuwt hierbij geen enkele vorm van geweld.

In deze Deense western verenigen regisseur Nikolaj Arcel en acteur Mads Mikkelsen, die eerder samenwerkten voor A ROYAL AFFAIR, opnieuw hun krachten. THE PROMISED LAND won tijdens de European Film Awards de prijzen voor beste acteur (Mikkelsen), beste camerawerk en beste kostuumontwerp. (rs)

Nikolaj Arcel, Denemarken, 2023, 127 min. Deens gesproken, Engels ondertiteld. Met Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Kristine Kujath Thorp..