Play

The Professor and the Madman

Waargebeurd verhaal over de bijzondere totstandkoming van de Oxford English Dictionary, halverwege de negentiende eeuw. Met Mel Gibson en Sean Penn.

Tijden & Tickets

In 1857 begint hoogleraar James Murray aan de samenstelling van het woordenboek. Als voorzitter van het comité probeert hij zoveel mogelijk mensen te bereiken die een bijdrage kunnen leveren aan het ambitieuze project. Ene dr. William Chester Minor levert meer dan 10.000 bijdragen. Als Murray hem wil bedanken voor zijn hulp, komt hij erachter dat William opgesloten zit in een gesticht voor krankzinnigen vanwege een moord. Er ontstaat een opmerkelijke vriendschap tussen de twee taalkundigen. Ook onderhoudt Minor een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret. Als de behandelmethodes van de geesteszieke Minor geïntensiveerd worden, bundelen Eliza en Murray hun krachten om hem te beschermen.

Farhad Safinia (as P.B. Sherman), Ierland, 2019, 125 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Jeremy Irvine, Jennifer Ehle.