Play

The Power of the Dog

Krachtig drama van Jane Campion (The Piano) over de rivaliteit tussen twee broers nadat een van hen met een weduwe trouwt. Met Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons en Kirsten Dunst. Winnaar van drie Golden Globes en genomineerd voor twaalf Oscars.

Tijden & Tickets

Ergens in Montana in 1925 runnen twee broers met succes een veeboerderij. Phil is een taaie, harde en soms wrede macho die vol geheime verlangens en zelfhaat zit. Zijn broer George is heel anders: hij is gevoelig en heeft gestudeerd. Als ze na hun werk terechtkomen in een pension van de weduwe Rose gedraagt Phil zich zo schofterig dat George haar uit mededogen onverwacht ten huwelijk vraagt. Na de komst van Rose en haar zoon Peter op de ranch loopt de spanning nog verder op. Rose zoekt van de weeromstuit troost bij alcohol. Het is slechts een kwestie van tijd voor de bom barst.

Het gedrag van Phil roept de nodige vragen op. Wat is er met hem aan de hand? Hoe is hij zo’n giftig-masculien persoon geworden? Pas in de laatste scène vallen de puzzelstukjes op hun plaats en zou je de hele film gelijk opnieuw willen zien om de gemiste signalen te kunnen oppikken. (av)

Jane Campion, Australië, VS, Canada, Nieuw-Zeeland, 2021, 126 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie.