Play

The Post

Meryl Streep, Tom Hanks en Steven Spielberg werken voor het eerst samen in THE POST, een meeslepende film over de onthulling van de Pentagon Papers in 1971. De film was genomineerd voor twee Oscars (Beste Film & Beste Actrice).

Tijden & Tickets

De film volgt de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt hun meningsverschillen opzij te zetten in hun strijd tegen de concurrent The New York Times. De inzet: de publicatie van een verzameling geheime overheidsdocumenten die onthulden dat de Amerikaanse overheid met opzet de Vietnamoorlog had uitgebreid door Cambodja en Laos te bombarderen. Vier opeenvolgende regeringen – van Truman tot Johnson – bleker hierover systematisch tegen de bevolking te hebben gelogen. Met de publicatie van de Pentagon Papers riskeerden Graham en Bradlee niet alleen hun eigen carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

De film werd genomineerd voor zes Golden Globes en doet veel stof opwaaien in de Verenigde Staten, vooral ook vanwege de parallellen met de huidige pogingen van president Trump op de media in diskrediet te brengen.

Steven Spielberg, VS, 2017, 116 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts.