Play

The Place

Italiaans drama van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) over een mysterieuze man die dag in dag uit aan hetzelfde tafeltje in de bar The Place zit en elke wens kan vervullen. Hij verwacht echter wel een tegenprestatie…

Tijden & Tickets

De meest uiteenlopende wensen krijgt de zwijgzame vreemdeling voorgelegd. Sommigen willen een mooier uiterlijk, anderen willen weer kunnen zien. Een non wil haar geloof in God hervinden. De man vervult ieders wens, maar alleen tegen een (morele) prijs die soms wel heel hoog is: een bom planten, een vrouw verkrachten et cetera. Voeren ze zijn opdracht uit, dan gaat hun wens gegarandeerd in vervulling. Het is aan zijn klanten om te beslissen hoe ver ze daadwerkelijk willen gaan.

Net als in PERFETTI SCONOSCIUTI concentreert Genovese ook nu de actie in één ruimte. In lange gesprekken laat hij mensen de confrontatie met zichzelf aangaan. Zo maakt hij van THE PLACE een intieme en ingetogen film die je aandacht grijpt en niet meer loslaat. (ek)

Paolo Genovese, Italië, 2018, 105 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi, Silvio Muccino, Alba Rohrwacher.