Play

The Personal History of David Copperfield

Brits komisch drama gebaseerd op de roman van Charles Dickens, over het levensverhaal van de jonge wees David Copperfield. Gespeeld door een voortreffelijke Britse sterrencast.

Tijden & Tickets

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (THE DEATH OF STALIN). Zijn film is een frisse, moderne interpretatie van het boek uit 1850 dat talloze biografische elementen uit het leven van Dickens bevat.

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield, gespeeld door Dev Patel (LION, SLUMDOG MILLIONAIRE). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij diverse excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

De hoofdrollen worden gespeeld door een Britse sterrencast met naast de eerder genoemde Patel ook Tilda Swinton (WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (MARY POPPINS RETURNS). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Armando Iannucci, VK, VS, 2019, 116 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton.
The Personal History Of David Copperfield Ps 1 Jpg Sd Low 10219 1600691063