Play

The Party

Snedige Britse tragikomedie van Sally Potter (ORLANDO, YES, THE TANGO LESSON) over een feestelijk diner dat volkomen ontspoort nadat de gastheer een aantal ontboezemingen doet.

Tijden & Tickets

Janet is onlangs benoemd als minister van gezondheidszorg in het schaduwkabinet van de oppositie: de kroon op haar politieke carrière. Om dat te vieren nodigt ze samen met haar man Bill wat vrienden uit bij hen thuis in Londen. Wat een intiem diner had moeten worden, mondt uit in een opeenstapeling van pijnlijke onthullingen en confrontaties. Liefde, vriendschap, politieke overtuigingen: alle zekerheden van het leven staan opeens op de helling. Beschaving blijkt opnieuw slechts een dun laagje vernis; zelfs de canapés blijken niet veilig voor de toorn waarin sommige gasten ontsteken. Waar de avond begon met champagne, eindigt deze met bloedvlekken op de vloer. (mv)

Sally Potter, VK, 2017, 71 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy.