The Outsider - Engels ondertiteld

In zijn tweede speelfilm portretteert Béla Tarr een getalenteerde violist die zijn carrière en zijn huwelijk om zeep helpt met alcohol en asociaal gedrag.

Tijden & Tickets

In deze ten onrechte wat onbekendere film van Béla Tarr bestaat de cast uit niet-professionele acteurs. Net zoals zijn voorbeeld John Cassavetes legt grootmeester Béla Tarr het leven vast zoals het geleefd wordt. Een voormalig kind onder staatszorg – András, bijgenaamd Beethoven – werkt op de afdeling geestesziekten van een ziekenhuis. Hij heeft een uniek muzikaal talent, is zeer gevoelig, empathisch en autonoom. Zonder hulp van familie, opleiding of financiële zekerheid probeert hij een zinvol leven op te bouwen. Gaandeweg valt András ten prooi aan een reeks mislukkingen op zijn werk, in zijn vriendschappen en in zijn huwelijk. Hoewel hij net vader is geworden, wil hij niet met de moeder samenleven. In plaats daarvan trouwt hij een andere vrouw met wie hij voortdurend ruzie maakt. Het café biedt András soms een moment van warmte.

Béla Tarr, Hongarije, 1981, 122 min. Hongaars & Slowaaks gesproken, Engels ondertiteld. Met András Szabó, Jolan Fodor, Imre Donkó, István Balla, Ferenc Jánossy.