Play

The Other Lamb

Psychologisch drama over een gesloten gemeenschap met Michiel Huisman. Het leven met Shepherd is het enige dat Selah ooit heeft gekend. Hun zelfvoorzienende gemeenschap maakt geen gebruik van moderne technologie en zit diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving.

Tijden & Tickets
Shepherd is de mentor, leraar en geliefde van een sekte - bestaande uit enkel vrouwen en meisjes - die bekend staat als de Flock. Ze leven allemaal in een gebouw op het platteland. Hoewel Selah haar geloof trouw is, heeft ze haar eigen mening nooit verloren. Ze krijgt de eer deel te nemen aan een belangrijk ritueel, dat anders uitdraait wanneer ze een bovennatuurlijke en vreselijke ervaring meemaakt. Terwijl ze bloederige visioenen beleeft, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.

Het is een gedurfde zet van de Poolse Malgorzata Szumowska: het verhaal van een sekte gebruiken voor toespelingen op religie en patriarchaat. Dit is extra gewaagd omdat het haar eerste Engelstalige film is. Net zo knap is hoe de tegenwoordig in New York gevestigde Nederlandse acteur Michiel Huisman het onberekenbare personage van Shepherd neerzet. Hoe zacht is zijn hand nog als een van zijn vrouwen niet meer wil luisteren?

Malgorzata Szumowska, Ierland, 2020, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Raffey Cassidy, Michiel Huisman, Denise Gough, Eve Connolly, Ailbhe Cowley.