Play

The Old Man and the Gun

Robert Redford sluit zijn acteercarrière af met deze heerlijk ouderwetse en sfeervolle misdaadfilm van David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints, A Ghost Story) over een charmante bankovervaller op leeftijd.

Tijden & Tickets

THE OLD MAN AND THE GUN vertelt het waargebeurde levensverhaal van Forrest Tucker, een misdadiger die een lange reeks succesvolle bankovervallen pleegde en maar liefst achttien keer uit de gevangenis wist te ontsnappen. De jonge detective John Hunt organiseert een klopjacht op Tucker en zijn handlangers, hetgeen uitmondt in een kat-en-muisspel waarbij zelfs Hunt gevoelig blijkt voor de charmes van Tucker.

Robert Redford schittert nog één laatste keer in een hoofdrol die hem op het lijf geschreven is. In zijn laatste film als acteur wordt hij omringd door andere fantastische acteurs, waaronder Casey Affleck als John Hunt en Sissy Spacek als Tuckers geliefde. Het resultaat is het soort film waarvan mensen wel eens zeggen dat ze ‘zo niet meer gemaakt worden’. Die mensen hebben dus ongelijk. (mv)

David Lowery, VS, 2018, 93 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tika Sumpter, Tom Waits, Sissy Spacek, Elisabeth Moss.
Doorlezer

"Robert Redford, de acteur die vrouwen al zo’n zestig jaar gek maakt van verlangen, en mannen van jaloezie, gaat op 82-jarige leeftijd maar eens met pensioen. Afscheid neemt hij uiteraard in stijl, niet met een groots Hollywoodepos, maar met een klein, artistiek filmpje dat past bij zijn reputatie als peetvader van de Amerikaanse onafhankelijke cinema."
Lees hier VPRO's portret van Hollywoodicoon Robert Redford aan de hand van de vrouwen in zijn leven.