Play

The Nothing Factory

Tragikomische activistische film over een groep Portugese arbeiders die in verzet komen tegen de naderende sluiting van hun geliefde fabriek.

200 jaar Karl Marx
N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Bijna drie uur duurt dit bijzonder originele speelfilmdebuut van Pedro Pinho; drie uur waarin de film regelmatig van kleur verschiet. Het eerste hoofdstuk volgt in documentairestijl de fabrieksarbeiders, die door het management met flinke afkoopsommen slim tegen elkaar worden uitgespeeld. De standvastige overblijvers besluiten de fabriek te bezetten; het verzet tegen het grootkapitaal is begonnen. Gevoelens van machteloosheid maken plaats voor bravoure: is zelfmanagement een optie? Een kwestie die nader onderzocht wordt in het tweede hoofdstuk, vol intellectuele discussies over de teloorgang van de arbeider in het Westen. Waarna het slothoofdstuk ontaardt in een onvervalste, bijkans absurdistische musical, met een uitbundige dansact op de assemblagelijn.

Pedro Pinho, Portugal, 2017, 177 min. Portugees & Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met José Smith Vargas, Carla Galvão, Njamy Sebastião, Joaquim Bichana Martins, Danièle Incalcaterra.