Slotfilm: The Nightmare Before Christmas (8+) & Halloween rode loper

Verschijn stralend op de rode loper in je mooiste Halloween-kostuum voorafgaand aan de slotfilm van Filmblik festival: de heerlijke griezelige stop-motion animatieklassieker van Tim Burton.

Tijden & Tickets

Begin jaren tachtig zag Tim Burton (EDWARD SCISSORHANDS, CORPSE BRIDE) hoe uit een winkeletalage alle Halloweenspullen werden weggehaald en gelijk vervangen door kerstversieringen. Het inspireerde hem tot een gedicht met de titel THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS; een gedicht dat later tot het filmscript voor deze animatiefilm werd bewerkt.

De film speelt zich af in Halloween Town, een plaatsje dat het hele jaar volledig in het teken staat van de voorbereiding van het gruwelijke Halloweenfeest. Pompoenenkoning Jack Skellington is het duistere Halloween Town en haar monsterlijke bewoners behoorlijk beu. Bij toeval ontdekt hij Christmas Town, een sprookjesachtige, vredelievende en gezellige plek. Jack wil ook wel een Kerstmis vieren en daarom gaat hij met de griezels van Halloween Town aan de slag om een onvergetelijk kerstfeest te organiseren. Dat loopt echter niet zoals hij had gedacht.

Omdat Burton zelf ten tijde van de opnames te druk was met het regisseren van BATMAN RETURNS werd de regie van THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS overgenomen door Henry Selick. Burtons vaste componist Danny Elfman schreef de prachtige liedjes voor deze griezelige Halloween-musical.

Henry Selick, VS, 1993, 76 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
917 U Ii J4u SL 6329aee0ce1e3