Play

The Mercy

Brits drama over het onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal van amateurzeiler Donald Crowhurst die in 1968 meedoet aan een non-stop solo zeilrace om de wereld. Al snel blijkt dat hij het zee-avontuur volledig heeft onderschat. Met Colin Firth in de hoofdrol.

Tijden & Tickets

De Britse zakenman en amateurzeiler Donald Crowhurst ziet in de Golden Globe Race een kans om zijn kwakkelende bedrijf te redden en een held te worden in de ogen van zijn vrouw en kinderen. Eenmaal onderweg blijkt dat zijn boot niet zeewaardig is en hij veel te weinig zeilervaring heeft. Terugkeren is echter geen optie omdat dan een financieel debacle en gezichtsverlies dreigt. Hij besluit in cirkels te varen en te liegen over zijn positie en vooruitgang. Totdat het noodlot hem schaakmat zet.

THE MERCY is geen overlevingsdrama à la ALL IS LOST, maar een melancholiek portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen. In plaats van op de actiescènes, richt voormalig Oscarwinnaar James Marsh (MAN ON WIRE, THE THEORY OF EVERYTHING) zich op de groeiende emotionele ontreddering van de protagonist. (ek)

James Marsh, VK, 2017, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Colin Firth, Rachel Weisz, David Thewlis, Mark Gatiss, Anna Madeley.