Play

The Menu

Vileine thriller over een koppel dat afreist naar een eiland voor een exclusieve culinaire ervaring. Het menu barst van de onheilspellende verrassingen. Met Ralph Fiennes.

Tijden & Tickets

Dineren in Hawthorne, dat doe je niet zomaar. Een menu kost meer dan duizend dollar per persoon en het restaurant ligt op een eiland dat moeilijk bereikbaar is. In zijn keuken bereidt Chef Slowik ridicuul verfijnde gerechten voor de superrijken der aarde. Dineren in Hawthorne is niet zomaar dineren. Dineren in Hawthorne is een ervaring.

Dit ondervinden ook Margot en Tyler, een kersvers koppel dat is uitverkoren om met een exclusief gezelschap van snobistische recensenten, uitgerangeerde filmsterren, verveelde miljardairs en cryptohandelaren te komen eten in het sterrenrestaurant. Waar Tyler dolenthousiast is, is Margot sceptisch. Weet de gastvrouw niet nét iets te veel over haar gasten? Waarom lijkt iedere gang sinisterder dan de vorige? En… hoe kom je zonder boot van dat eiland af?

Regisseur Mark Mylod – bekend van de HBO-hitserie SUCCESSION – maakt met THE MENU korte metten met de allerrijksten en de hedendaagse beleveniseconomie. Samen met Anya Taylor-Joy (THE QUEEN’S GAMBIT) en Ralph Fiennes, die perfect gecast is als de sadistische chef-kok, serveert hij een verrukkelijke horrorsatire.

Mark Mylod, VS, 2022, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult.