Play

The Mauritanian

Jodie Foster vertolkt een geëngageerde advocate die een onschuldige man verdedigt die jarenlang door de Amerikaanse overheid gevangen werd gehouden in Guantánamo Bay.

Tijden & Tickets

Het verhaal van de Mauritaniër Mohamedou Ould Slahi kan op vele manieren verteld worden. Kevin MacDonald (THE LAST KING OF SCOTLAND) kiest voor het perspectief van Slahi zelf, opgetekend tijdens zijn jarenlange verblijf in Guantánamo Bay. In de bestseller, gepubliceerd in 2015, beschrijft hij het gruwelijke onrecht dat hem is aangedaan – hij is opgepakt zonder bewijs en zonder aanklacht – in het gevangenkamp op Cuba. Hij benoemt daarnaast echter ook de medemenselijkheid en steun die hij ervaart in de samenwerking met de mensenrechtenadvocate Nancy Hollander.

THE MAURITANIAN is zeker niet de eerste film over de politieke implicaties van 9/11 en de inhumane toestanden in dit beruchte gevangenenkamp. De kracht van deze film ligt in de subtiele vertaling van Slahi’s gruwelen in een levensles. Hoe woede verandert in vergeving. De film kan buigen op sterk acteerwerk van Tahar Rahim (UN PROPHÈTE), Jodie Foster (winnaar van een Golden Globe voor deze rol) en Benedict Cumberbatch, die ook als co-producent van de film optrad. (ej)

Kevin Macdonald, VK, VS, 2021, 129 min. Engels, Frans, Arabisch & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jodie Foster, Tahar Rahim, Zachary Levi, Saamer Usmani, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch.
The Mauritanian ps 1 jpg sd low 60d1d8aeaeba8