Play

The Maiden

Het speelfilmdebuut van Graham Foy is een sfeervol drama over kameraadschap, verdriet en emotionele crises zoals die worden ervaren door twee tieners in Alberta, Canada.

Tijden & Tickets

Colton en Kyle zijn beste vrienden. Ze zwerven vrolijk rond in hun kleine provinciestadje en doden hun tijd met gewone, stomme tienerdingen: ze vernielen een oude tv, spuiten graffiti onder een treinbrug en skateboarden over een afvalberg. Af en toe zien we ook tederheid, zoals in de scène waarin ze een dode kat vinden en deze met een boeket wilde bloemen op een klein vlot plaatsen dat ze vervolgens stroomafwaarts laten drijven.

Wanneer Kyle om het leven komt bij een ongeluk, is Colton overweldigd door verdriet. Hij gaat terug naar de plaatsen waar hij met Kyle is geweest, in de hoop een echo van de aanwezigheid van zijn vriend te horen. Ondertussen is Coltons verlegen klasgenote Whitney bezig met het verwerken van haar eigen emotionele crisis, wat haar ertoe aanzet de bossen in te trekken op zoek naar rust.

Graham Foy nam zijn film op in Calgary en Cochrane, Alberta, waar de ongerepte natuur nooit ver weg is. De film begint als een realistisch drama maar na de vondst van het dagboek van Whitney neemt de film ons mee naar een magische spiegelwereld, vol impressionistische beelden als in een droom of in het hiernamaals.

Graham Foy, Canada, 2022, 117 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jackson Sluiter, Marcel T. Jiménez, Hayley Ness, Kaleb Blough, Siena Yee..