Play

The Last Ride of the Wolves

Eigenzinnige debuutfilm, op het snijvlak van documentaire en fictie, over een oude Italiaanse boef die samen met een groep kermisexploitanten een laatste overval plant.

Tijden & Tickets

Voor zijn laatste overval roept Pasquale nog één keer de Wolven bijeen, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen. Met de overval op een geldwagen die twaalf miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien. Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt.

THE LAST RIDE OF THE WOLVES is gebaseerd op een echte misdaad. De film begeeft zich op het snijvlak van documentaire en fictie. Regisseur de Michele zegt er zelf het volgende over: ‘Mijn leven maakt het voor mij mogelijk om in contact te komen met de mensen in deze werelden. Ik ‘steel’ verhalen van ‘andere’ dieven en gebruik ze voor mijn eigen doeleinden. Dit is zonder twijfel de grootste overval van mijn leven tot nu toe.

Alberto De Michele, Nederland, Italië, 2021, 81 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pasquale De Michele, Alberto De Michele, Angelo Garbin.