Play

The Last Ones

Een dramatische Nordic western over de clash tussen een mijnbouwbedrijf en een traditionele rendierhoeder, tegen het majestueuze decor van de toendra van Lapland.

Tijden & Tickets

Het leven is bikkelhard voor de mijnwerkers in Lapland; enkel alcohol en de incidentele komst van een prostituee bieden troost in hun bestaan. De jonge mijnwerker Rupi hoopt genoeg geld bij elkaar te schrapen om het stoffige mijndorp voorgoed te kunnen verlaten. Het werk in de mijn is echter tot stilstand gekomen omdat Rupi’s vader, een rendierhoeder, weigert zijn land te verkopen. Rupi raakt verscheurd tussen loyaliteit aan de mijneigenaar, met wiens hulp hij een illegaal handeltje in pillen drijft, en zijn familie. En dan is er ook nog een vrouw in het spel, want zowel Rupi als de mijneigenaar hebben hun oog laten vallen op de mooie Riita.

Veiko Õunpuu (AUTUMN BALL, THE TEMPTATION OF ST. TONY, FREE RANGE) is de meest gevierde regisseur van Estland. Met THE LAST ONES levert hij een kleurrijke aanklacht tegen hebzucht en uitbuiting in het kapitalistische systeem af. De film werd geselecteerd als de Oscarinzending van Estland.

Veiko Õunpuu, Finland, Estland, 2020, 117 min. Fins gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pääru Oja, Laura Birn, Tommi Korpela, Elmer Bäck, Sulevi Peltola.
The Last Ones ps 1 jpg sd low 62eb78121fca1