Play

The Last Male on Earth

Tragikomische documentaire over de vergeefse pogingen om de laatste mannelijke witte neushoorn te redden voor volgende generaties.

Deze film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.
Tijden & Tickets

Even was hij wereldnieuws: Sudan, de allerlaatste noordelijke witte neushoorn op aarde overleed in Kenia in maart 2018. Hij was dan wel de laatste, maar hij was zeker niet alleen. Dat blijkt uit de laatste jaren op aarde van deze bijzondere neushoorn. Verzorgers ontfermden zich dag en nacht over hem, gewapende bodyguards bewaken hem, toeristen kwamen van over de hele wereld langs om een glimp op te vangen, en journalisten vertellen nog steeds zijn verhaal. Ondertussen werken wetenschappers, tot op de dag van vandaag, aan innovatieve technieken om de soort alsnog terug te brengen op aarde. Wat is de aantrekkingskracht van zijn uitsterven? En wat zegt dit over ons?

Met een introductie (voertaal: Engels) door dr. Raf de Bont (Maastricht University), die onderzoek doet op het terrein van internationale natuurbescherming. Hij zal ingaan op de geschiedenis van de uitsterving van diersoorten.

Programma:
19.30u opening Barbara Strating
19.33u lezing Raf de Bont
19.48u start film
21.00u start Q&A Raf de Bont, moderator Barbara Strating
21.30u einde

Floor van der Meulen, Nederland, 2019, 72 min. Engels, Swahili, Tsjechisch & Italiaans gesproken, Engels ondertiteld.