Play

The Last days of Gilda

Braziliaans drama over een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die zich verzet tegen de opkomst van het conservatisme in haar wijk.

Tijden & Tickets
In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda: een vrijgevochten vrouw die haar dagen vult met bourgondische etentjes en meerdere minnaars. Haar vrije levensstijl is een doorn in het oog van haar bekrompen buren, die gretig over haar roddelen. Gilda trekt zich hier vrij weinig van aan. De situatie wordt echter onhoudbaar als ze met de aartsconservatieve Cacilda te maken krijgt, een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is er voor Gilda geen plek.

THE LAST DAYS OF GILDA is een ode aan vrijheid en sensualiteit, maar ook een daad van verzet tegen de conservatieve storm die momenteel door Brazilië waait. Vrijzinnigheid heeft het zwaar te verduren onder het bewind van president Bolsonaro. De film werd oorspronkelijk als vierdelige miniserie voor een streamingdienst gemaakt. Daar zijn nog net wat meer mogelijkheden dan in de Braziliaanse filmsector, die door de regering steeds verder wordt uitgekleed en beknot.

Gustavo Pizzi, Brazilië, 2020, 100 min. Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Karine Teles, Antonio Saboia, Julia Stockler.
The Last days of Gilda ps 1 jpg sd low 618bda9785a1f