Play

The Last Bus

The Last Bus is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.

Tijden & Tickets

In THE LAST BUS vertolkt het Britse acteerkanon Timothy Spall (MR. TURNER, SECRETS & LIES) de negentigjarige weduwnaar Tom Harper. We volgen hem tijdens een reis van zijn woonplaats van de laatste vijftig jaar – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – naar zijn geboorteplaats nabij Lands’ End, het meest zuidelijke punt van Engeland. Zijn vrouw vroeg hem zo’n zeventig jaar geleden of hij haar mee wou nemen, zo ver mogelijk bij Land’s End vandaan. Nu keert Tom terug. Tijdens de reis – een trip van meer dan duizend kilometer via een schier eindeloze reeks busverbindingen – wordt via flashbacks duidelijk waarom Tom en zijn vrouw destijds zijn vertrokken, maar ook waarom Tom wil terugkeren. Zijn reis wordt een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot. De film ontpopt zich ook als een ode aan een generatie die niet zeurt, die goedgemanierd is en zich bewust is van het belang van solidariteit.

Gillies MacKinnon, VK, Verenigde Arabische Emiraten, 2022, 86 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Timothy Spall, Phyllis Logan, Natalie Mitson, Ben Ewing, Patricia Panther.