Play

The Kindergarten Teacher

Remake van de prijswinnende film van de Israëlische regisseur Nadav Lapid met Maggie Gyllenhaal in de hoofdrol. Een toegewijde kleuterlerares ontdekt in haar klas een wonderkind en wil hem kost wat kost helpen zijn talent te ontwikkelen.

Tijden & Tickets

Het leven van Lisa Spinelli had wat grootser en meeslepender mogen zijn, vindt ze. Ze heeft een lieve man, haar kinderen lijken goed terecht te komen, ze houdt van haar werk als kleuterlerares, maar iets ontbreekt. Met het volgen van een poëziecursus probeert ze haar leven weer wat kleur te geven. Dan ontdekt ze bij een leerling een uitzonderlijk talent voor poëzie. De familie van het kind heeft geen interesse en dus besluit ze zelf dit talent met hem te ontwikkelen. Daarbij overschrijdt ze professionele grenzen en ontaardt haar enthousiasme in een obsessie. Is ze alleen maar een overijverige opvoeder of gebruikt ze het kind om haar gefrustreerde artistieke aspiraties te compenseren? Deze remake van een Israëlisch origineel won de prijs voor beste regie op Sundance. (gz)

Sara Colangelo, VS, 2018, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maggie Gyllenhaal, Rosa Salazar, Gael García Bernal, Anna Baryshnikov, Daisy Tahan.