Play

The Killing Of A Sacred Deer

Intrigerende wraakthriller van Yorgos Lanthimos (THE LOBSTER) met absurdistische en bovennatuurlijke elementen, waarin het perfecte gezin van chirurg Steven Murphy ten prooi valt aan de duistere intenties van Martin, een vaderloze tiener.

Tijden & Tickets

Om aanvankelijk onduidelijke redenen, en buiten het zicht van zijn vrouw, is Steven op een vreemde manier bevriend met de jongen. Hij overlaadt hem met dure cadeaus en nodigt hem uiteindelijk uit voor het eten bij hem thuis. Steeds verder dringt Martin hun idyllische leven binnen en krijgt hij de gezinsleden in zijn greep. Als blijkt dat Martin de chirurg verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn vader, wordt de chirurg gedwongen tot een wrede offergave.

Geïnspireerd op thema’s uit de klassieke Griekse drama’s van Euripides ontvouwt zich een giftig verhaal van schuld en boete, gelardeerd met thrillerelementen en bovennatuurlijke gebeurtenissen. In Cannes verdeelde de film het publiek in fanatieke voor- en tegenstanders. De geweldige acteerprestaties van de hoofdrolspelers zijn echter boven alle twijfel verheven. (av)

Yorgos Lanthimos, VK, Ierland, 2018, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Alicia Silverstone.