Play

The Killer

Existentialistische misdaadthriller van David Fincher (Fight Club, The Social Network) met Michael Fassbender als een huurmoordenaar die het opneemt tegen zijn opdrachtgevers.

Tijden & Tickets

‘Execution is everything’. Zo luidt de snedige slogan van deze wraakthriller van David Fincher, over het dodelijke werk van een eenzame huurmoordenaar. Kil en methodisch gaat hij te werk. Zijn naam leren we niet kennen, maar in een innerlijke monoloog worden we wel deelgenoot van zijn gedachten: over de amorele aard van het universum, de muziek van The Smiths, de kleedwijze van Duitse toeristen en over hoe in zijn werk verveling altijd op de loer ligt. Als de huurmoordenaar tijdens een opdracht in Parijs een grote fout maakt, wordt hij zelf opeens het doelwit van zijn opdrachtgevers.

THE KILLER is losjes gebaseerd op de stripboeken van Alexis Nolent en Luc Jacamon, die tot een scenario werden bewerkt door Andrew Kevin Walker, eerder verantwoordelijk voor het scenario van David Finchers SE7EN. Het resultaat is een strak uitgevoerde thriller die in minutieus detail de werkwijze van een huurmoordenaar toont. Cinefielen zullen hierin diverse referenties naar Jean-Pierre Melville’s klassieker LE SAMOURAÏ met Alain Delon herkennen. (mv)

David Fincher, VS, 2023, 118 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Michael Fassbender, Charles Parnell, Arliss Howard, Kerry O’Malley, Tilda Swinton..