Play

The Iron Claw

Het tragische, op feiten gebaseerde verhaal over de opkomst en ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Regisseur Sean Durkin (Martha Marcy May Marlene) neemt de kijker in een houdgreep.

Tijden & Tickets

‘The Iron Claw’ was de naam van de worstelgreep waarmee showworstelaar Fritz von Erich in de jaren vijftig naam maakte en zijn tegenstanders tot overgave dwong. Met een vergelijkbare ijzeren grip heerste Fritz over zijn vier zonen: de broers Kerry, Kevin, Mike en David. Onder leiding van de wrede Fritz stegen de broers in de jaren tachtig naar de top van het showworstelen; een theaterachtige manier van worstelen met een hoge entertainmentwaarde voor het publiek. Hoewel het hen in de ring voor de wind ging, leek er daarbuiten een vloek op de Von Erichs te rusten. Een reeks ondraaglijke persoonlijke tragedies leidde de ondergang van de familie in.

Sean Durkin verzamelde voor THE IRON CLAW een ensemblecast met onder meer Harris Dickinson (TRIANGLE OF SADNESS) en Zac Efron (THE GREATEST SHOWMAN), die een enorme fysieke transformatie ondergingen voor hun rol.

Sean Durkin, VS, 2023, 133 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Holt McCallany, Lily James..