Play

The Integrity of Joseph Chambers

Onheilspellend drama van Robert Machoian (The Killing Of Two Lovers) over een verzekeringsagent die uit angst voor de apocalyps het bos in vlucht voor een jachtexperiment.

Tijden & Tickets

Verzekeringsagent Joe vraagt zich af of hij eigenlijk wel voor zijn gezin kan zorgen als zich een ramp zou voltrekken. Om voor zichzelf te bewijzen dat hij heus wel wat in zijn mars heeft, leent Joe de jachtuitrusting van een vriend en trekt het bos in om een hert te schieten. Als hij eindelijk een hert ziet, lukt het hem echter niet om de trekker over te halen. Joe wordt vervolgens verteerd door gevoelens van onmacht en schaamte.

Net als in zijn debuutfilm THE KILLING OF TWO LOVERS duikt schrijver/regisseur Robert Machoian in de wereld van gekrenkte mannelijkheid. In zijn films dolen mannen verloren rond, op zoek naar hun plek in de moderne samenleving. THE INTEGRITY OF JOSEPH CHAMBERS baadt in een verontrustende sfeer van sluimerend onbehagen, waardoor de film continu een dreigende ondertoon houdt. Dat effect wordt nog versterkt door de zenuwslopende score van componist William Ryan Fritsch.

Robert Machoian, VS, 2022, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Clayne Crawford, Jordana Brewster, Michael Raymond-James, Carl Kennedy, Colt Crawford..