Play

The Inspection

Indringend autobiografisch drama over een zwarte homoseksuele man die, in een poging zijn leven zin te geven, bij de marine gaat.

Tijden & Tickets

Ellis, een jonge, homoseksuele zwarte man, heeft een slechte band met zijn moeder. Ze wil niets met hem te maken hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de marine aan te melden. Hij wordt aan een slopende basistraining – denk aan FULL METAL JACKET – onderworpen en krijgt te maken met diepgewortelde vooroordelen, maar in deze gemeenschap vindt hij onverwacht ook kameraadschap, kracht en steun.

In grote lijnen volgt het verhaal van Ellis dat van regisseur Elegance Bratton zelf. Ook hij belandde in zijn jeugd op straat, ook zijn moeder verstootte hem vanwege zijn geaardheid. En hij diende tussen 2005 en 2010 bij de mariniers. Bratton vertelt dit alles bedaard zonder al te veel nadruk te leggen op het drama en met oog voor de homo-erotische ondertonen in deze hypermasculiene omgeving – bijvoorbeeld in een knappe scène waarin de kazerne transformeert in een gayclub.

Elegance Bratton, VS, 2022, 95 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine, Raúl Castillo, McCaul Lombardi.