Play

The Holy Mountain (50th anniversary re-release)

Een Christusfiguur is op zoek naar bevrijding in een surrealistische wereld bevolkt door beenloze dwergen, gekruisigde schapen en hermafrodieten. Cultklassieker.

Tijdens de premièreavond op 23 februari om 19:30u geeft onze programmeur Wouter Greven een korte inleiding (15 min.) bij de film.
Tijden & Tickets

In Jodorowsky’s meest ambitieuze film speelt de regisseur zelf De Alchemist, een goeroe die een groep pelgrims, die elk een andere planeet van het zonnestelsel vertegenwoordigen, begeleidt op hun zoektocht naar het Lotuseiland, waar ze de Heilige Berg moeten beklimmen in hun queeste naar spirituele verlichting. Ze kruisen het pad van martelaars, prostituées en valse profeten. De surrealistische beelden vormen een potpourri van religieuze symboliek, erotische waanzin, mystiek, maatschappijkritiek, blasfemie, politieke satire en verwijzingen naar andere kunstwerken.

THE HOLY MOUNTAIN veroorzaakte een flink schandaal bij de première tijdens het filmfestival in Cannes in 1973. De film werd geproduceerd door Beatles-manager Alan Klein; het gerucht wil dat John Lennon en Yoko Ono aan de financiering van de film bijdroegen.

Alejandro Jodorowsky, Mexico, 1973, 114 min. Spaans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alejandro Jodorowsky, Horacio Salinas, Zamira Saunders, Juan Ferrara, Adriana Page.