Play

The Handmaiden (Engels ondertiteld) + voorfilm Drama | Uitverkocht

In het jaar waarin Parasite de wereld veroverde, willen we je graag laten kennismaken met een ander recent meesterwerk uit Zuid-Korea: de broeierige thriller The Handmaiden.

Let op: deze film wordt vertoond met Engelse ondertitels.
Tijden & Tickets

Op een geïsoleerd landgoed woont de rijke Japanse Lady Hideko met haar oom, een perverse boekenverzamelaar. Als zij de wees Sookee, een bekwame dievegge, als dienstmeisje inhuurt, verschijnt ook de zogenaamde graaf Fujiwara ten tonele. Vervolgens blijkt dat achter het lieve gezichtje van Sookee een duister geheim schuilgaat.

Park Chan-wook (Oldboy) baseerde THE HANDMAIDEN op Sarah Waters’ bestseller VINGERVLUG. Waar de roman is gesitueerd in het Victoriaanse tijdperk, speelt deze bewerking zich af in het door Japan gekoloniseerde zuiden van Korea in de jaren dertig van de vorige eeuw. In het landhuis verhult iedereen zijn of haar ware identiteit en gevoelens, hetgeen soms leidt tot humoristische situaties. Elk personage bespioneert, manipuleert en wordt in de gaten gehouden. Het resultaat is een sensuele, prikkelende thriller die achter elke bocht in het scenario een verrukkelijke verrassing in petto heeft. Ideaal voor een zwoele zomeravond.


Programma:

19.30u:
Opening festivalterrein & bar
21.00u:
Korte film: Drama
21:05u:
Hoofdfilm: The Handmaiden (Engels ondertiteld)
00:00u:
Sluiting festivalterrein & bar


Drama
Noël Loozen, Nederland 2019, 4 minuten.
Korte film van de Limburgse filmmaker Noël Loozen, over een man die verdrinkt in zijn eigen verdriet.

Park Chan-wook, Zuid-Korea, 2017, 145 min. Koreaans & Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Hae-suk Kim.