Play

The Hand of God

Autobiografisch drama van Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza) over een in Napels opgroeiende tiener wiens leven op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona.

Tijden & Tickets

Fabietto groeit op temidden van een omvangrijke uitbundige Italiaanse familie. Hij is verguld dat Diego Maradona FC Barcelona verlaat om te gaan spelen voor Napoli. Intussen kampt hij met allerlei onzekerheden. Hij is zeventien en nog maagd en hij weet nog niet precies wat hij later wil worden. Fabietto gaat naar een wedstrijd van Napoli om Maradona te zien spelen, nietsvermoedend dat die wedstrijd een kantelpunt in zijn leven zal zijn.

Sorrentino staat bekend om zijn bombastisch gestileerde films met dito soundtrack. Voor THE HAND OF GOD kiest hij echter voor een sobere filmstijl, waardoor de focus duidelijk op de volwassenwording van Fabietto ligt. Dit is Sorrentino's meest persoonlijke film in zijn oeuvre, ingegeven door een dramatische gebeurtenis in zijn eigen jeugdjaren in Napels. (ms)

Paolo Sorrentino, Italië, 2021, 135 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Fabietto Schisa, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert, Luisa Ranieri, Renato Carpentieri.