Play

The Hand (director’s cut)

Een weelderige film van Wong Kar Wai over obsessie, onderdrukking en klassenverschillen in het Hongkong van de jaren zestig.

Tijden & Tickets

Gong Li vertolkt een mysterieuze courtisane die haar nieuwste kleermaker seksuele diensten verleent, zodat hij zich haar zal herinneren bij elke jurk die hij voor haar ontwerpt. Hun perverse verhouding wordt steeds sterker naarmate haar gezondheid achteruitgaat.

Wong Kar Wai zorgt met THE HAND opnieuw voor esthetisch genot: de weelderige interieurs, bloemen, spiegels en de chique jurken zijn een lust voor het oog. THE HAND was oorspronkelijk onderdeel van de omnibusfilm EROS, waar ook Steven Soderbergh en Michelangelo Antonioni aan meewerkten. Wongs korte film werd destijds als de sterkste bijdrage aan de compilatiefilm ontvangen en wordt ter gelegenheid van het Wong Kar Wai retrospectief vertoond in een langere versie.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Wong Kar Wai, Hong Kong, 2004, 56 min. Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gong Li, Chang Chen, Tien Feng, Chan Chun-Luk, Zhou Jianjun.