Play

Den Skyldige (The Guilty) - Engels ondertiteld

Spannende, claustrofobische thriller die zich helemaal afspeelt binnen de meldkamer van 112, waarbij de gebeurtenissen in ons eigen hoofd en onze verbeelding worden vormgegeven. Winnaar van de publieksprijs tijdens Sundance en IFFR.

NB: Deze film wordt vertoond met Engelse ondertiteling.
Tijden & Tickets

Politieman Asger Holm heeft bureaudienst gekregen in afwachting van een proces. We weten niet waarom, maar dat het hem irriteert is duidelijk. Zijn taak bevalt hem niet en hij is ongeduldig en veroordelend naar de bellers. Als zijn dienst er bijna op zit, krijgt hij een verontrustend telefoontje. Een vrouw zegt dat ze wordt gekidnapt door haar ex en dat ze haar twee kleine kinderen moest achterlaten in huis. Holm probeert met de schaarse aanwijzingen van de vrouw de auto van de ontvoerder te traceren, maar door zijn ongelukkige beslissingen wordt de situatie er niet beter op. Holm heeft moeite zichzelf en de situatie onder controle te houden. Tot op het laatst blijft de afloop nagelbijtend onzeker.
Alle gebeurtenissen zien we in close-up weerspiegeld op het gezicht van hoofdrolspeler Jakob Cedergren, die een buitengewone prestatie levert binnen deze beperkte speelruimte. (av)

Gustav Möller, Denemarken, 2018, 85 min. Deens & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen.