Play

The Glorias

Energieke biopic van regisseur Julie Taymor (Frida) over de invloedrijke vrouwenactivist Gloria Steinem, gebaseerd op haar autobiografie My Life On The Road.

Tijden & Tickets

Journalist, activist en feminist Gloria Steinem groeide als aanvoerder van de revolutionaire Amerikaanse vrouwenbeweging uit tot een icoon. Haar artikelen en speeches zijn van belang geweest voor meerdere generaties in onze moderne geschiedenis. Tot op de dag van vandaag strijdt ze voor gelijkheid.
THE GLORIAS volgt Steinems veelbewogen leven: van haar tijd in India als jonge vrouw, de oprichting van Ms. magazine in New York, tot haar rol als organisator en media-woordvoerder in de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig en daarna.
Regisseur Julie Taymor noemt haar film een ‘female road picture’. Waar in veel biopics over vrouwen thema’s als romantiek en relaties centraal staan, brengt zij een ode aan emancipatie en zelfreflectie, benadrukt ze het belang van het vinden van je eigen levenspad en omarmt ze de uitdaging van de open weg. Met glansrollen voor hoofdrolspelers Julianne Moore en Alicia Vikander, en indrukwekkende bijrollen van Janelle Monáe en Bette Midler.

Julie Taymor, VS, 2020, 148 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Julianne Moore, Alicia Vikander, Ryan Kiera Armstrong, Lulu Wilson, Gloria Steinem.