Play

The Glass Castle

De familie van Jeannette is anders dan anderen: haar ouders zijn nomaden die van stad naar stad trekken. Als Jeanette eenmaal volwassen is, zet ze zich af tegen haar ouders en wil zo graag mogelijk normaal functioneren in de maatschappij.

Tijden & Tickets

Rex en Rose Mary Walls hadden vier kinderen. In het begin leefden ze als nomaden en trokken door dorpjes en kampeerden in de bergen in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Rex was een charismatische, briljante man die in nuchtere buien zijn kinderen deed lesgeven en hen leerde om te houden van alle facetten van het leven zonder enige angst. Rose Mary, die houdt van schrijven en schilderen, keek echter niet veel om naar de kinderen. Toen hun geld na een aantal jaren opraakte, verhuisden de Walls naar een klein mijnwerkersdorp waar het gezin al snel vervalt in allerlei crimineel gedrag en moet zien te overleven onder de meest erbarmelijke omstandigheden.

Daniel Cretton, 2017, 127 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts, Ella Anderson, Chandler Head.
Doorlezer

Hoe ga je om met ouders die ondanks hun intelligentie, liefde en allerbeste intenties jouw leven alsmaar een hel maken? The Glass Castle heeft geen perfect antwoord. Toch proberen de filmmakers deze complexe emoties een plek te geven door de duistere roman van Jeannette Walls om te toveren tot een soort charmant drama. Het resulteert in een bijzonder verhaal vol dromerige ouders, mishandelde kinderen en een complexe familieband die wisselt tussen vrolijk en verschrikkelijk. Ondanks sterke thema's, mooie scènes en sterk acteerwerk - voornamelijk van Woody Harrelson - ontpopt The Glass Castle zich nooit tot een overdonderende film.