Play

The Father

Hoe help je je dementerende vader als die geen hulp wil? Ontroerend drama met Olivia Colman (The Crown) en Anthony Hopkins, die voor zijn prachtige hoofdrol een Oscar won.

Tijden & Tickets

De meest gevreesde periode in het leven van ouders komt als een van hen hulpbehoevend wordt en het kind moet gaan verzorgen. Dat overkomt de dementerende Anthony, die langzaam het zicht op de wereld en de werkelijkheid kwijtraakt. Diens dochter Anne zoekt een betrouwbare verzorgster die het werk kan overnemen als zij er niet is. Ze heeft nog een eigen leven dat ze niet zomaar kan achterlaten, met een man die zich op zijn beurt zorgen maakt over haar. Maar Anne’s vader weigert hulp van vreemden. Beiden worstelen met de veranderde omstandigheden, terwijl tegelijkertijd hun liefde en onmacht voelbaar is in mooie, humorvolle momenten. De briljante vertolkingen van Hopkins en Colman dragen in hoge mate bij aan deze prachtige, intieme film. De regisseur sleepte een Oscar in de wacht voor Best Bewerkte Scenario van een toneelstuk. (av)

Florian Zeller, VK, 2020, 97 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell.
The Father ps 1 jpg sd low 60cb13f52fabd