Play

The Fabelmans

Veelgeprezen familiedrama van Steven Spielberg, deels gebaseerd op zijn eigen familiegeschiedenis, over Sammy die de magie van film ontdekt en zich ontpopt tot filmmaker.

Tijden & Tickets

De kleine Sammy Fabelman groeit op in Arizona in de jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt verliefd op film nadat zijn ouders hem meenemen naar THE GREATEST SHOW ON EARTH. Gewapend met een camera begint Sammy thuis zijn eigen films te maken, tot grote vreugde van zijn ondersteunende moeder. Een verstoorde familiedynamiek leidt uiteindelijk tot spanningen in het gezin die doorsijpelen in de creaties van Sammy.

Steven Spielberg (JAWS, E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL, JURASSIC PARK, SCHINDLER’S LIST, THE POST) is een van de meest populaire regisseurs uit de filmgeschiedenis. In THE FABELMANS graaft Spielberg in zijn eigen herinneringen, en deelt hij ervaringen die hem uiteindelijk tot een van de meest geliefde en succesvolle filmmakers ter wereld hebben gemaakt. Zijn film is een ode aan de magie van films die ons helpen de waarheid over elkaar en onszelf te zien. Gesteund door een sterrencast bestaande uit Michelle Williams, Paul Dano en Seth Rogen, bewijst Spielberg dat hij zijn magische gave waarschijnlijk nooit zal kwijtraken.

Steven Spielberg, VS, 2022, 151 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Julia Butters, Gabriel LaBelle.