Play

The Eternal Daughter

Mysterieus drama over een middelbare vrouw en haar moeder – een dubbelrol van Tilda Swinton – die bij de terugkeer in hun oude familiehuis worden geconfronteerd met hun verleden.

Tijden & Tickets

Julie, een vrouw van middelbare leeftijd, gaat met haar bejaarde moeder Rosalind naar een prachtig landgoed in Wales – waarvan het landhuis inmiddels een hotel is geworden – om haar moeders verjaardag te vieren. Rosalind heeft herinneringen aan deze plek: ze bracht hier haar jonge jaren door in oorlogstijd. Julie wil een film maken over haar relatie met haar moeder en ze hoopt dat ze hier openlijk over haar verleden wil praten.

Ondertussen is er iets mysterieus met het landhuis. Zo hangt er een heel ongemakkelijke sfeer omdat het lijkt of Julie en Rosalind er alleen zijn, behalve dat er overdag een receptioniste werkt en ’s avonds een tuinman. ’s Nachts kan Julie niet slapen en sluipt door het gebouw, omdat ze allerlei enge geluiden hoort.

THE ETERNAL DAUGHTER werd geschreven en geregisseerd door Joanna Hogg, die grote indruk maakte met THE SOUVENIR en THE SOUVENIR: PART II, beide ook met Tilda Swinton in de hoofdrol. In deze film speelt ze op een magnifieke manier twee karakters, nota bene met geïmproviseerde dialogen. (bw)

Joanna Hogg, VS, VK, 2023, 96 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tilda Swinton, Carla-Sophia Davies, Joseph Mydell, Crispin Buxton, August Joshi..