Play

The End We Start From

Overlevingsdrama over een jong gezin dat na een ecologische ramp Londen moet ontvluchten en op het Engelse platteland op zoek moet naar onderdak en eten. Met Jodie Comer.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Op het moment dat een jonge vrouw op het punt staat te bevallen van haar zoontje zorgt aanhoudende regenval voor een grote milieuramp. Aanvankelijk lijkt de samenleving nog op de oude voet door te gaan, maar al snel stort de beschaving in. Voedselgebrek, een onbruikbaar wegennet, massale paniek en plunderende mensen maken gewoon doorleven onmogelijk. De vrouw en haar man vluchten naar het noorden, waar zijn ouders wonen. Niet lang daarna staat ze er alleen voor. Haar prille moederschap is alleen maar gericht op overleven. Daarbij ontmoet ze een andere vrouw van wie ze veel steun krijgt. Maar op elkaar kunnen rekenen is niet vanzelfsprekend.

Anders dan in de meeste rampenfilms is de aandacht in THE END WE START FROM vooral gericht op de onderlinge menselijke verhoudingen. Is er nog ruimte voor solidariteit en vriendschap in een wereld waarin het gaat om ieder voor zich? Wat als onze manier van leven voorgoed verandert? (av)

Mahalia Belo, VS, 2023, 103 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jodie Comer, Joel Fry, Katherine Waterston, Mark Strong, Benedict Cumberbatch.