Play

The Devil's Drivers

Adembenemend portret van een groep mensensmokkelaars die actief is in een van de meest gevaarlijke regio’s ter wereld, een gebied ten zuiden van Hebron.

Tijden & Tickets

Hamouda en zijn neef Ismail behoren tot de Palestijnse bedoeïen en wonen in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever. Elke dag riskeren ze hun leven door illegale arbeiders de grens over te smokkelen. De Israëlische regering ziet de arbeiders als een veiligheidsrisico. Alleen mannen die getrouwd zijn en minstens één kind hebben, krijgen een werkvergunning.

Tussen hen en de bestemming is er de woestijn – waarvan ze elke centimeter kennen – en de zware aanwezigheid van de Israëlische militaire patrouilles. Als ze worden gepakt, gaan ze de gevangenis in. Maar ze hebben de inkomsten nodig om voor hun gezin te zorgen, dus blijven ze rijden en genieten van elke dag van vrijheid, alsof het misschien wel de laatste is.

Daniel Carsenty & Mohammed Abugeth, Frankrijk, Duitsland, Libanon, Qatar, 2021, 90 min. Arabisch, Hebreeuws & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.