Play

The Death of Stalin

Politieke satire over de machtsstrijd die ontstaat na de dood van Stalin in 1953.

Tijden & Tickets

Na een hersenbloeding is Stalin een paar dagen bewusteloos. Bang voor eigen hachje durft niemand er een arts bij te halen. Uiteindelijk wordt hij officieel doodverklaard en wat volgt is een hilarische strijd om de macht onder leden van zijn politieke hofhouding.

De auteurs van de stripromans over de dood van Stalin (Fabien Nury en Thierry Robin) vonden in Armando Iannucci – bekend van politieke satires over de Britse regering (THE THICK OF IT) en het Witte Huis (IN THE LOOP) – hun ideale regisseur om dit bizarre verhaal te verfilmen.
THE DEATH OF STALIN is een smakelijke zwarte komedie ter lering en vermaak. Geen slecht idee in tijden van verheerlijking van deze ‘patriottische held’ – de motor achter de hervormingen die de Sovjet Unie tot een wereldmacht maakten. Daarbij de ogen sluitend voor de wreedheden van deze brute dictator die vijftig miljoen doden op zijn geweten had. (ej)

Armando Iannucci, VK, Canada, Frankrijk, België, VS, 2017, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Steve Buscemi, Olga Kurylenko, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Jason Isaacs, Michael Palin.