Play

The Dead Don't Die

Droogkomische zombie-horror van Jim Jarmusch, waarin een slaperig stadje wordt geteisterd door zombies met een honger naar iPhones en chardonnay.

Tijden & Tickets

Er is iets raars aan de hand in het kleine Amerikaanse stadje Centerville. De maan hangt te groot en te laag aan de hemel, dieren vertonen ongewoon gedrag en de zon gaat op onvoorspelbare momenten onder. Wanneer de doden ook nog eens uit hun graf opstaan, weten de inwoners van het stadje het zeker: ze hebben te maken met een zombie-apocalyps. De zombies hunkeren echter niet alleen naar mensenvlees, maar ook naar datgeen waar ze tijdens hun leven het meest van hielden: vers gezette koffie, iPhones of een goed glas chardonnay. Het is aan de lokale politie om de situatie enigszins onder controle te houden.
Jarmusch liet zich in The Dead Don’t Die film omringen door oude bekenden als Bill Murray, Tilda Swinton en Adam Driver, maar ook door nieuwe gezichten zoals Selena Gomez en Danny Glover. Met deze fabelachtige cast neemt Jarmusch het verval van onze samenleving onder de loep.

Jim Jarmusch, VS, 2019, 105 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Bill Murray, Chloë Sevigny, Adam Driver, Tilda Swinton, Carol Kane, Steve Buscemi, Selena Gomez, Iggy Pop, Tom Waits.