The Cloud-Capped Star - Engels ondertiteld

Donker melodrama gesitueerd in Calcutta aan het eind van de jaren vijftig over een vluchtelingengezin en de strijd van hun oudste dochter om hen bij elkaar te houden.

Tijden & Tickets

Dit meesterwerk uit de Indiase New Wave is recent gerestaureerd op basis van de originele camera- en geluidsnegatieven. Deze familiesaga over vrouwelijke zelfverloochening speelt zich af in de periode vlak na de deling van Bengalen in een Pakistaans en een Indiaas deel. Neeta is de oudste dochter in een familie van vluchtelingen en moet voor iedereen zorgen: haar dementerende vader, haar verbitterde moeder, haar sluwe, hebzuchtige zus, haar artistieke broer en daarnaast nog voor een jongere broer en zus die in het ziekenhuis opgenomen zijn. Zelfs als Neeta zichtbaar zieker wordt, blijven haar ouders en broers en steeds zussen steeds meer eisen en persen ze het laatste beetje leven uit Neeta.

Ritwit Ghatak, India, 1960, 126 min. Bengaals gesproken, Engels ondertiteld. Met Supriya Choudhury, Anil Chatterjee, Gyanesh Mukherjee, Bijon Bhattacharya, Gita Dey.