Play

The Children Act

Ontroerend drama over rechter Fiona May (Emma Thompson) wiens huwelijk op losse schroeven staat. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen behandeling weigert op grond van religieuze overtuigingen. Naar het boek van Ian McEwan.

Tijden & Tickets

‘Ik denk erover een verhouding te beginnen’, zegt haar man. In een verfrissende omkering van de clichés komt hier de mannelijke helft van het stel aandacht tekort. Echtgenote Fiona Maye heeft echter andere zaken aan haar hoofd: als rechter wordt ze dagelijks geconfronteerd met lastige familiekwesties waar ze een oordeel over moet vellen.

Een doodzieke, minderjarige Jehova-getuige die een bloedtransfusie weigert vergt het uiterste van haar. Haar uitspraak in deze zaak lijkt wijs, maar heeft gevolgen die ze niet voorzag. Een helder en zorgvuldig geregisseerd drama dat wordt gedragen door het sterke acteerwerk van Emma Thompson en haar tegenspeler Fionn Whitehead (DUNKIRK). (gz)

Richard Eyre, VK, 2017, 105 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Honey Holmes.