Play

The Card Counter

Wraakthriller van Paul Schrader (First Reformed) over een ex-militair die zichzelf opnieuw uitvindt als professioneel gokker in het Amerikaanse pokercircuit.

Tijden & Tickets
De ex-militair, William Tell, telt kaarten en daarmee wint hij genoeg om van het gokken te kunnen leven. Met zijn tocht langs casino’s vlucht hij voor zijn verleden. Tell martelde gevangenen in de Abu Ghraib-gevangenis, en werd daarvoor zelf acht jaar gevangengezet. Zijn eenzame bestaan wordt doorbroken door Cirk, de zoon van een andere militair die vanwege het martelen uit gewetensnood zelfmoord pleegde. Cirk wil wraak nemen op de majoor die zijn vader tot het martelen aanzette en vraagt Tell om hulp. Tell gaat met Cirk op pad, in de hoop hem op andere gedachten te brengen en zelf verlossing te vinden. De mysterieuze geldschieter Linda vergezelt hen.

Met THE CARD COUNTER maakt Hollywood-veteraan Schrader opnieuw een film over een man die worstelt met zijn geweten. En passant legt hij de vinger op de zere plek van het Amerikaanse schuldgevoel over de martelpraktijken na 9/11. (jc)

Paul Schrader, VK, China, VS, 2021, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe, Alexander Babara.