Play

The Capote Tapes

Documentaire over de opkomst en tragische ondergang van de legendarische schrijver Truman Capote.

Tijden & Tickets

Na de bestsellers BREAKFAST AT TIFFANY’S en IN COLD BLOOD was Truman Capote een cultureel icoon geworden. Dit was niet alleen aan zijn literaire talent te danken, maar ook aan zijn openhartige media-optredens, waarin hij onbeschroomd over zijn seksuele geaardheid sprak. Zijn gevatheid en gebrek aan discretie maakten hem tot een geliefde gast in de New Yorkse high society.

Capote ging aan de slag met een nieuw boek, dat zijn opus magnum moest worden; een groot project dat hij zelf ANSWERED PRAYERS noemde. In dat boek zou hij de New Yorkse elite portretteren. De lokale miljonairs waren zowel bevreesd voor als gefascineerd door het werk; wilde geruchten deden de ronde over het manuscript dat veel pijnlijke onthullingen over bekende leden van de maatschappelijke bovenlaag zou bevatten.

Het boek kwam er nooit. Slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Voor THE CAPOTE TAPES kreeg regisseur Ebs Burnough toegang tot niet eerder vrijgegeven geluidsopnames met tientallen interviews met vrienden en vijanden van Capote, afgenomen vlak na diens dood in 1984. Zo ontstaat een beeld van zijn leven in deze stormachtige periode.

Ebs Burnough, VS, VK, 2019, 99 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.