Play

The Bookshop

Brits drama over de strubbelingen van een oorlogsweduwe die veel moeite doet om de conservatieve inwoners van een klein kustplaatsje kennis te laten maken met literatuur.

Tijden & Tickets

Florence Green probeert haar leven weer op te pakken en een lang gekoesterde droom te realiseren door een boekwinkel te openen aan de kust in Suffolk. Maar dat blijkt niet makkelijk voor een alleenstaande vrouw in 1959 in een aardsconservatief dorpje. Zeker omdat het zelfbenoemde dorpshoofd een andere bestemming voor het oude pand in gedachten heeft en haar op slinkse wijze tegenwerkt. Maar de bescheiden Florence zet stug door, gesteund door een mysterieuze weduwnaar die vindt dat de inwoners toe zijn aan verandering.

Coixets (ELEGY, LEARNING TO DRIVE) verstilde verfilming van Penelope Fitzgeralds roman biedt een mooi tegengeluid aan de razendsnelle hedendaagse Hollywoodfilms. Winnaar van drie Goya’s (Spaanse Oscars) voor beste film, regie en scenario, en de Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar op de Frankfurter Buchmesse. (ek)

Isabel Coixet, VK, Spanje, Duitsland, 2017, 113 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, Hunter Tremayne, Honor Kneafsey.