Play

The Bikeriders

Nostalgisch drama van Jeff Nichols (Take Shelter, Loving) over een motorclub die evolueert van een verzamelplaats voor outsiders naar een sinistere bende. Met Jodie Comer, Austin Butler en Tom Hardy.

Tijden & Tickets

THE BIKERIDERS is geïnspireerd op foto's en interviews van Danny Lyon uit de jaren zestig en schetst de opkomst en ondergang van een motorbende. De oprichter en leider van de bende, Johnny, worstelt met de handhaving van de regels die hij creëert; Benny is zijn charismatische maar gevaarlijk onvoorspelbare volgeling; Kathy, een nuchtere buitenstaander, wordt heen en weer geslingerd tussen fascinatie voor en afschuw van de levensstijl van de bende.

Regisseur Jeff Nichols geeft blijk van bewondering voor de cultuur van loyaliteit, moed en onafhankelijkheid, maar laat tegelijkertijd zien hoe de ‘vrijheid’ van de motorrijders een bedreiging vormt voor andere manieren van leven. Het levert een ouderwetse (in de goede zin van het woord) film op, die herinneringen oproept aan klassieke Amerikaanse westerns en misdaadfilms.

Jeff Nichols, VS, 2023, 116 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist.